INRIKES. Polisen fick under gårdagens ”Black Lives Matter”-manifestation i Stockholm – som samlat långt fler än de 50 personer som tillståndet medgav – order om att upplösa folksamlingen. Då valde en kvinnlig polis att istället ansluta sig till manifestationen och liera sig med aktivisterna.

Vid gårdagens ”Black Lives Matter”-manifestation i Stockholm valde en kvinnlig polis att istället för att följa de instruktioner hon fått ansluta sig till manifestationen och liera sig med aktivisterna.

Manifestationen hölls i sympati med den antivita och Soros-finansierade organisationen ”Black Lives Matter”, som propagerar för antivitt rashat. I enlighet med corona-inskränkningarna hade demonstrationen fått tillstånd för max 50 deltagare.

Till polisens förvåning samlades istället en folksamling på runt tusen personer som vägrade lyda polisens uppmaningar om att skingras.

Vid ett tillfälle när demonstranterna mötte en polisbil blev det upploppsstämning.

Det var tillfället då den kvinnliga polisen ansåg det lämpligt att ödmjukt gå ner på knä för att be om ursäkt för sitt ”vita privilegium” och att visa en fullständig underkastelse för pöbeln. Därefter kramade hon djupt rörd av sin egen godhet om ett antal demonstrationsdeltagare.

Vänsterliberala Expressen menar att poliskvinnan gjorde ”en lugnande gest” när hon valde att knäböja inför den antivita vänstermobben.

Agerandet har från vissa håll mottagits av hänförelse. I ett Twitterinlägg skriver opinionsbildaren Jens Liljestrand, biträdande kulturchef på Expressen: ”Fantastiskt fint att se. Hoppas fler poliser tar efter!”.

Polisens originella insats möter även kritik.

Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) skrev i ett inlägg på Twitter: ”Så djupt olämpligt av en representant för våldsmonopolet att i tjänst delta i en politisk demonstration. Därtill en olaglig sådan. Som hon är beordrad att upplösa.”


  • Publicerad:
    2020-06-04 14:15