INRIKES. En video från gårdagens Black Lives Matter-demonstration i Göteborg visar våldsamma upplopp. I början av videon filmas en svensk man som försöker be invandrarna om ursäkt för att ”vi har misslyckats med att ta hand om” dem. 

En video från gårdagens Black Lives Matter-demonstration i Göteborg visar bland annat när en svensk man försöker be invandrarna om ursäkt för att svenskarna ”har misslyckats med att ta hand om” dem. Omringad av en skock afrikaner utropar han sig själv till representant för det svenska folket.

— Jag vill säga något. Jag är André Zachrisson och jag är en svensk man och jag vill säga, som representant för det svenska folket, att vi har misslyckats med att ta hand om er. Vi har misslyckats. Vi har gjort det. Jag vill be er om förlåtelse. Vi har misslyckats med att ta hand om er alla, utropar Zachrisson.

Hans försök till känslosamt brandtal mottas inte väl av skaran afrikaner. En aggressiv svart kvinna börjar genast beskylla vita för att ha stulit pengar och guld från Afrika. Samma kvinna har tidigare filmats när hon kallar vita för ”mammaknullare” och skanderar ”black power!”. Efter händelsen utbryter ett stort bråk på platsen.

Filmen visar scener där afrikaner och vänsterextremister attackerar polisen och kastar gatsten på polisbilar. En scen visar när demonstranterna höjer sina knutna nävar mot skyn och skanderar ”Black power!”, eller ”Svart makt!”. En ytterligare video från demonstrationerna i Göteborg visar när afrikaner plundrar och förstör en flyttbil.


  • Publicerad:
    2020-06-08 11:15