SOCIALA MEDIER. Användare på forumet 4chan har gjort en ny ”trollning”. Den nya trenden går ut på att vita kvinnor ska raka av sitt hår för att visa ”solidaritet” med Black Lives Matter. 

Skärmbild: 4chan

Användare på forumet 4chan har skapat en ny trend där vita kvinnor luras att raka av sitt hår för att visa ”solidaritet” med Black Lives Matter. Den påhittade trenden har skapats som en så kallad ”trollning” och har egentligen ingenting med Black Lives Matter att göra.

”Få #goBaldForBLM att trenda på Twitter och Instagram. Idén går ut på att få kvinnor, speciellt vita kvinnor, att raka sitt huvud för BLM (Black Lives Matter). Skambelägg dem tills de gör sig av med sitt raka, ’vita’ hår, för att visa ’solidaritet’ för svarta kvinnor”, så lyder inlägget från 4chan.

Majoriteten av inläggen som har taggats med #goBaldForBLM kommer från användare som uppmärksammar att det hela är en trollning. Trots detta har många vita kvinnor följt trenden för att kunna visa upp sin godhet gentemot Black Lives Matter.

”Till alla privilegierade vita och ickefärgade kvinnor – jag uppmuntrar er att göra samma sak. Visa solidaritet med våra förtryckta bröder och systrar”, skriver twitteranvändaren ”Lucina” som har valt att delta i den påhittade trenden. Hon menar således att alla vita kvinnor bör raka av sitt hår för att visa ”solidaritet” med icke-vita kvinnor.

En liknande trollning svepte över internet 2012, då rykten spreds att popartisten Justin Bieber hade fått cancer, varpå många av hans fans rakade av sitt hår och la upp bilder på sociala medier under taggen #BaldForBieber.


  • Publicerad:
    2020-06-06 22:00