NORRKÖPING Det var i fredags kväll som en kvinna i Norrköping skulle ta en taxi hem efter ett restaurangbesök. Taxiresan slutade i ett våldtäktsförsök och taxichauffören utreds nu för försök till våldtäkt.

Det var i fredags kväll som en kvinna i 30-årsåldern skulle ta en taxi hem efter att ha varit på en restaurang med sina vänner. En bekant beställde taxin strax innan 20 på kvällen.

Kvinnan berättar för Corren att det kändes konstigt redan när de åkte mot hennes adress. Chauffören ska ha tagit omvägar till platsen och när kvinnan bad chauffören att stanna när de närmade sig ska han ha svängt och stannat en bit bort. När bilen stannade låste han dörrarna. Han ska därefter ha hållit fast kvinnan och tagit på hennes bröst och kön. Chauffören ska även ha försökt trycka ner kvinnans huvud mot sitt skrev.

En förbipasserande kvinna hörde tumultet och gick fram för att se vad som pågick. Chauffören låste då upp dörrarna så att kvinnan i taxin ramlade ut. Efter det tog han sig snabbt ifrån platsen. Den drabbade kvinnan fick hjälp att komma hem och göra en polisanmälan. Den misstänkte mannen greps av polis under natten till lördagen.

Marcus Pettersson, vikarierande FU-ledare vid polisen skriver i ett mail till Corren att ärendet rubriceras som försökt till våldtäkt. Mannen är mellan 40 och 50 år. Han nekar till att ha begått något brott. Den misstänkte har släppts på fri fot medan misstankarna kvarstår. Han kommer inte att få fortsätta köra taxi under tiden som händelsen utreds av polisen.