THAILAND. Kungligheten Rungguna Kitiyakara skriver på Facebook att ”förintelsen” är en propagandamyt som judar skapat för att få en egen judisk stat.

Runguna Kitiyakara

Runguna Kitiyakara

Rungguna Kitiyakara, en ättling till kung Rama V och en kusin till den nuvarande drottningen Sirikit, skriver i ett omtalat inlägg på Facebook att ”förintelsen” aldrig ägt rum utan varit judisk ”propaganda” för att åtnjuta sympati i syfte att kunna skapa Israel. Detta skriver Bangkok Post.

Enligt Bangkok Post skriver Kitiyakara vidare i inlägget, som är skrivet på thailändska, att Adolf Hitler gjorde en del misstag men att han i grunden var en patriot och ett geni och att hans liv är värt att studera. Hitler besegrades till sist av judiska bankirer och sionister och har i efterhand utmålats som en ondskans man av judiska krafter, skriver Kitiyakara enligt Bangkok Post.

Den israeliska ambassaden i Bangkok har kallat Kitiyakaras ärliga uttalande för ”skamligt”, men det är inte första gången som denna ambassad fördömer Thailand. Tidigare har den israeliska ambassaden fördömt Thailands styrande militärjunta för ett i en undervisningsfilm för skolbarn visat upp leende skolpojkar som målar ett porträtt av Hitler.

Rungguna Kitiyakara har varit munk sedan flera år tillbaka och arbetar idag som bonde och aktivist för energireformer.

Runguna Kitiyakaras Facebook-inlägg.

Runguna Kitiyakaras Facebook-inlägg.

Källa:
Israel ’disappointed’ over Thai royal’s holocaust denial


  • Publicerad:
    2015-05-15 12:35