BORÅS. Tre hus som var tänkta att användas som asylboenden utanför Borås har utsatts för ett brandattentat.

Det är en gammal kriminalvårdsanstalt i Smälteryd, strax utanför Borås, som är tänkt att användas som asylboende för 150 asylsökare som tidigt i morse utsattes för ett brandattentat. SVT skriver följande om händelsen:

Några asylsökande flyktingar har ännu inte flyttat in i den gamla anstalten. Totalt rör det sig om ett 20-tal ställen där det har brunnit och totalt tre av anstaltens byggnader är drabbade. Skadorna är inte särskilt omfattande och enligt polisen pågick släckningsarbetet fortfarande vid nio-tiden på morgonen.

— Någon har försökt att sätta eld, det finns alltså flera brandhärdar. Men det har liksom inte brunnit ned utan bara tagit sig i ytterpanelen, säger Hans Lippens, presstalesman för polisen region väst.

En brandingenjör som Nordfront har talat med säger att byggnadernas skador blev lindriga eftersom att elden antagligen tändes utanför byggnaden istället för inne i den.

— Felet de gjorde var att tända på utifrån, man måste ta sig igenom fönstret och tända elden inomhus för att husen ska brinna ned, förklarar han.

Händelsen rubriceras som mordbrand men polisen vill inte spekulera i motiv.

Källa:
Misstänkt brandattentat mot asylboende i Sätila


  • Publicerad:
    2016-03-12 16:00