UTRIKES. Tre personer åtalas efter att ha hackat flera kändisars twitterkonton. Tillsammans lyckades de samla in över hundra tusen dollar i Bitcoin på en dag. 

Genrebild. Foto: CC public domain.

Tre unga män, två av dem från USA och en av dem från Storbritannien, lyckades samla in över hundra tusen dollar  genom bitcoin-donationer på en dag. Detta eftersom de hade lyckats hacka över hundra twitterkonton, inklusive flera kändisars.

Hackarna hade fått tillgång till konton som tillhörde bland annat USA:s tidigare president Barack Obama, presidentkandidaten Joe Biden, rapparen Kanye West och hans fru , modellen Kim Kardashian. Några andra kändisar som drabbats är Microsoft-grundaren Bill Gates, Amazon-grundaren Jeff Bezos samt miljardären Elon Musk.

Hackarna gjorde sedan inlägg på kändisarnas twitterkonton där det påstods att kändisarna ville motta bitcoin-donationer för att sedan dubblera summan och skicka den tillbaka till donatören.

Såväl lokala utredare som FBI, amerikanska skatteverket och Secret Service var inblandade i den mycket komplexa utredningen, skriver RT.

— De här brotten utfördes i kändisars namn, men de är inte de huvudsakliga offren här, säger den amerikanska advokaten Andrew Warren. Han tycker istället att det är de vanliga amerikanerna som med god tro donerade pengar till de här bedragarna, som är offren.


  • Publicerad:
    2020-08-01 20:15