USA. Den förre presidenten anklagar i ett tal Biden och hans administration för att ljuga med statistik – alltmedan brottslingar från alla världens hörn okontrollerat väller in i landet.

Donald Trump. Foto: Pixabay (Public Domain).

Den förre presidenten Donald Trump talade i lördags till församlade anhängare i delstaten Ohio – i vad som kommenterats som början på ett försök till en comeback.

Han förklarade att främmande länder ”tömmer sina fängelser i USA” tack vare president Joe Bidens generösa ”öppna gränser-policy” vid gränsen mellan USA och Mexiko – samt den totala nedmonteringen av inre immigrationskontroll.

Det var under en demonstration på lördagskvällen i Lorain County, Ohio, som Trump gick till attack mot den sittande presidenten och dennes administration.

Han sa att ”radikala Demokrater på vänsterkanten” bidrar till skapandet av en ”massiv brottsvåg” till USA genom att tillåta illegal immigration.

— Andra länder tömmer sina fängelser i USA…’låt oss skicka dem till USA, där kommer de in’ eftersom ingen ens kollar vem som kommer in i vårt land – det är vansinne, sa Trump.

Det förstör vårt land…de är mördare och narkotikahandlare, fortsatte han.

I sitt tal informerade Trump även om en rad uppmärksammade brott nyligen begångna av illegala migranter:

Bara den här månaden sköt en tidigare deporterad illegal migrant i Massachussets med tidigare åtal för bland annat mord, ner en man mitt på ljusa dagen, och han fortsatte skjuta på honom fyra gånger medan han låg på gatan.

I Louisiana … åtalades nyligen en illegal invandrare, som hade tagit sig in i landet som ett ’ensamkommande barn’ under Obama, för att ha hackat en kvinna och hennes 15-åriga syster i småbitar med en machete, samt huggit ihjäl två andra personer.

Och just här i Ohio upptäcktes en två gånger deporterad förrymd medlem i gänget MS-13 i Galloway efter att ha tagit sig in i landet en tredje gång, och dåliga saker hände därefter.

— De tömmer sina fängelser… i Republikanska Partiet anser vi inte att våldsamma brottslingar ska välkomnas in i vårt land. Vi anser att de ska deporteras omgående, fortsatte Trump.

Under Biden: Illegala migranter får ej utvisas – dömda släpps fria
Sedan Biden påbörjade sin tjänsteperiod har han implementerat sitt begrepp ”fristadslandet” – och satt stopp för deportering av illegala migranter, såvida de inte är tidigare dömda grova brottslingar, kända terrorister, eller gängmedlemmar.

Som ett resultat har Bidenadministrationen framgångsrikt lyckats snygga upp siffrorna för antalet kriminella illegala invandrare i förvar hos Immigration and Customs Enforcement (ICE) – något man inte dragit sig för att åberopa.

Minskningen förklaras dock av det faktum att kriminella illegala invandrare – inklusive dömda sexualbrottslingar, nu släpps ut ur såväl lokala fängelser som delstatsanstalter – och rakt in i det amerikanska samhället.

Statistiken visar att den 3 maj befann sig endast lite över 5200 kriminella illegala invandrare i ICE:s förvar. Detta att jämföra med siffran för samma kategori maj 2019 – som var 23 200.


  • Publicerad:
    2021-06-29 09:20