Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Finland förbereder stängningar vid ryska gränsen

På grund av kraftigt ökad mängd asylsökande Även andra åtgärder diskuteras.

Trump: “Främmande länder tömmer sina fängelser i USA under Biden”

USA. Den förre presidenten anklagar i ett tal Biden och hans administration för att ljuga med statistik – alltmedan brottslingar från alla världens hörn okontrollerat väller in i landet.

Ja till utvidgat tiggeriförbud i Katrineholm

TIGGERIET. När Katrineholm införde ett lokalt tiggeriförbud 2019, flyttade tiggarna en bit bort. När kommunen då utvidgade förbudszonen, överklagades beslutet. Nu får kommunen rätt.

Borgmästaren för gränsort i Arizona: “Fritt inflöde under Biden”

USA. Borgmästaren i Gila Bend vittnar om ett okontrollerat inflöde av immigranter till USA från Centralamerika nu när gränspolisen inte längre kontrollerar deras brotts- och hälsoförflutna.

Gränserna står vidöppna – nu slår gränspolisen larm till regeringen

FRÄMLINGSINVASIONEN. Gränskontrollerna fungerar inte, gränspolisens ledningsgrupp känner till detta men ingenting händer. Nu har skyddsombudet slagit larm till Justitiedepartementet.

600 migranter stormade spanska gränsen i Marocko

MASSINVASIONEN. Våldsamma afrikanska migranter stormade gränsen mellan Marocko och det spanska territoriet Ceuta i torsdags. 15 poliser skadades varav fem fått brännskador.

USA placerar beväpnad personal på Arlanda

ARLANDA. Idag skrivs ett avtal som gör gällande att USA ska placera ut amerikansk beväpnad personal på Arlanda. Preclearance-avtalet innebär att USA kommer ha att en egen inresekontroll av resenärer till USA på svensk mark.

Amerikansk gränspolis ska gå igenom din Twitter innan du får komma in i landet

USA. Den amerikanska gränspolisen vill ha tillgång till turisters konton på sociala medier för att göra en granskning och bedöma om du är välkommen in i landet.

Kronobergspolisen: “Gränskontrollerna har minskat stölderna”

KRONOBERG. Maskinstölder är vanligt i Kronobergs län och ägarna till maskinerna blir av med utrustning för hundratusentals kronor och får stora kostnader för stillestånd. Men stölderna har minskat det senaste året, något som berott på bättre gränskontroller enligt polis.

Polisen kontrollerade identiteter på tåg från Köpenhamn

SVERIGE. Polisen genomförde idag en id-kontroll ombord på ett tåg på väg mot Sverige. Runt trettio människor fick följa med till Migrationsverket för att söka asyl. Detta är den första kontrollen i ledet efter införandet av gränskontroller.