UTRIKES. Enligt uttalanden till en israelisk tidning tror USA:s president Donald Trump inte på någon fred mellan Israel och Palestina. En av stötestenarna är enligt presidenten de illegala bosättningar som uppförts på palestinsk mark.

Enligt uttalanden till den israeliska tidningen Yisrael Hayom tror Donald Trump inte att någon fred är möjlig mellan Israel och Palestina. På frågan om när USA kommer släppa sin fredsplan för området svarar presidenten följande:

— Vi får se vad som händer. Just nu är palestinierna inte beredda på att sluta fred. Angående Israel så är jag inte säker på att de heller är intresserade av fred.

På vidare frågor om huruvida fredsplanen kommer beröra de illegala bosättningar som uppförts på palestinsk mark svarar presidenten att dessa kommer komplicera fredsprocessen:

— Vi kommer diskutera bosättningarna. Detta är något som komplicerar, och alltid har komplicerat, fredsprocessen och jag tror att Israel måste vara försiktiga på området.

Donald Trump väckte tidigare starka känslor då han valde att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad, något som den palestinska presidenten Mahmoud Abbas ser så pass allvarligt på att han vägrar acceptera amerikansk medling mellan Israel och Palestina.

Källa:
Trump warns Israel that settlements ’complicate’ peace hopes


  • Publicerad:
    2018-02-11 19:30