SIONISM. USA:s president är mån om Israels ”säkerhetsbehov”. Därför ska USA:s militär stanna i Mellanöstern.

I en intervju publicerad i onsdags sade USA:s president Donald Trump att han visserligen skulle kunna dra tillbaka mycket av USA:s militära närvaro i Mellanöstern eftersom oljepriserna nu är så låga och man därför inte är så beroende av Saudiarabien, men att han inte tänker göra det på grund av Israels ”säkerhetsbehov” i form av militärt skydd.

— Nå, ska vi stanna i den delen av världen, frågade Trump retoriskt under intervjun med den judiska tidningen Washington Post.

— Ett skäl är Israel, fortsatte han.

— Oljan utgör allt mindre ett skäl eftersom vi nu producerar mer olja än vad vi någonsin tidigare har gjort, sade Trump vilket The Times of Israel bedömer betyder att USA nu är mindre beroende av Saudiarabiens olja.

— Så du vet, helt plötsligt når man en punkt då vi inte behöver vara där.

Trump tackar Saudiarabien
I förra veckan tackade Trump offentligen den Saudiarabiska regimen för att sänkt oljepriserna, efter att ha blivit hårt kritiserad i media i USA för att inte vidare straffa landet för att journalisten Jamal Khashoggi den 2 oktober mördades på Saudiarabiska konsulatet i den turkiska staden Istanbul.

Veckan innan sade Trump att Israel skulle hamna i stora svårigheter i Mellanösternregionen om inte Saudiarabiens ”stabiliserande närvaro” fanns där, vilket anfördes som ett argument för att inte vidta åtgärder mot regimen i Riyadh efter mordet.

Trots att den allierade staten Saudiarabien finns i regionen som ett stöd för Israel, anser alltså Trump att USA ska vara kvar i Mellanöstern för att bevaka Israels intressen.

Källa:
Trump indicates concern for Israel requires US troops remain in Middle East


  • Publicerad:
    2018-12-03 20:55