POLITIK President Erdogans beslut att säga ja till Sveriges Nato-ansökan har mött stor kritik i det turkiska parlamentet. Flera av parlamentarikerna hotar nu med att istället rösta nej till Sveriges ansökan.

Det var i måndags som den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan meddelade att Turkiet godkänner Sveriges Nato-ansökan.

Flera turkiska parlamentariker är nu väldigt negativa till presidentens godkännande av svenskt medlemskap i Nato. Flera av parlamentarikerna hotar nu med att rösta nej till Sveriges ansökan.

Devlet Bahceli, ledare för partiet MHP, som samarbetar med Erdogans parti AKP, är en av de parlamentariker som nu hotar med att istället rösta nej i frågan. Han säger att det inte räcker med F16-plan från USA för att godkänna Sveriges ansökan. Han säger även att Sverige är ”ett land som hotar vår nationella existens, omfamnar blodiga terroristorganisationer och tolererar deras rekrytering i sin egen huvudstad”.

Det är oklart när Turkiets parlament ska rösta om frågan, det skulle kunna ske i oktober efter sommaruppehållet, men även tidigare.