NATO Tidigare har Ungern försökt ställa krav på Sverige för att godkänna landets Nato-ansökan. Men nu säger landets utrikesminister Péter Szijjártó att man kommer att godkänna ansökan så fort den godkänts av Turkiet.

Ungern har tidigare uttryckt tveksamhet om den svenska Nato-ansökan med tanke på hur svenska politiker motarbetar Ungern i EU och försöker lägga sig i landets inrikespolitik.

Nordfront uppmärksammade tidigare en ledare i Hungary Today där den ungerska regeringens position utvecklades. Där tog man upp flera exempel på hur representanter för den svenska regeringen uttalat att man vill ”stoppa utvecklingen i Ungern” och annat subversivt. Man beklagade också att Sverige varit helt avvisande till att diskutera frågorna.

Men under en pressträff på onsdagen gav Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó ett annat besked, nämligen att Ungern kommer att godkänna den svenska ansökan så fort den godkänts av Turkiet.

— Om det sker något där, då kommer Ungern givetvis att leva upp till sitt löfte om att inte stå i vägen för något land gällande medlemskap, sa Szijjártó enligt TT.

Turkiet har dock fortsatta invändningar mot att ratificera ansökan, något som de senaste dagarnas koranbränningar i Sverige har eldat på ytterligare.