CENSUR. Flera länder, däribland Sverige, stoppar nu den populära dokumentärserien Cops med anledning av den kritik mot polisen som har framförts under BLM-kravallerna runtom i världen.

Black Lives Matter har förändrat attityden till polisen, Baltimore 2015

Den vänsterextrema protestvågen som har svept över västvärlden under täckmanteln Black Lives Matter de senaste veckorna har fört både våld, plundring och skadegörelse i sina spår. Även kulturminnen som gamla statyer har angripits på ett sätt som liknar IS härjningar i Mellanöstern.

Ännu ett mål för vänsterattackerna har nu visat sig vara tv-serier. Igår meddelade mediebolagen BBC och Netflix att de tar bort den populära komediserien Little Britain från sina tablåer, detta med hänvisning till att man i serien skojat om andra etniciteter.

Nu har även den klassiska amerikanska dokumentärserien Cops, som startade redan 1989 och följer polisen i deras patrullarbete och ingripanden, blivit klassad som politiskt olämplig.

I Sverige har Nent Group, som driver tv-kanalerna TV3, TV6 och TV10, tagit beslut om att sluta sända serien.

— Från och med nästa vecka ingår Cops inte i våra tablåer för de kommande månaderna, säger Filippa Wallestam, innehållschef på Nent Group, till Dagens Media.

— Vi har valt att lyfta ut programmet för att göra en grundlig utvärdering av innehållet. Vi ser kontinuerligt över hela vår portfölj för att upprätthålla rätt balans, kvalitet och relevans i vårt erbjudande.

Nent Groups beslut kommer två dagar efter Paramount Networks besked att man nu stoppar Cops för gott. Beslutet fattades i kölvattnet av den massiva protestvåg som skakat USA efter George Floyds död vid ett polisingripande den 25 maj.


  • Publicerad:
    2020-06-11 22:20