EU. Det blev ett spänt läge när UKIP:s toppnamn och talesman i invandringsfrågor bröt sig in i en intervju som gjordes med Jean-Marie Le Pen i EU-parlamentets korridorer.

Det var när EU-parlamentsledamoten Jean-Marie Le Pen blev intervjuad av Euronews som UKIP:S EU-parlamentariker Steven Woolfe bröt sig in i den samling som omgav Le Pen och förstörde intervjun. Woolfe, som kom från motsatt riktning och gick rakt igenom samlingen, ska ha sagt ”ur vägen” innan han gick vidare.

Le Pen reagerade på Woolfes uppträdande och ropade åt honom att ta mer hänsyn, varpå Woolfe vände sig om. Men när Woolfe upptäcker att det hela blivit filmat skyller han på en journalist.

— Jag puttade inte dig. Jag puttade honom – journalisten trampade på mig, säger Woolfe till Le Pen innan han blir bortmotad av Le Pens säkerhetsvakter.

Jean-Marie Le Pen uteslöts nyligen ur Front National, som han själv grundade 1972, av sin egen dotter. Detta bland annat efter att Jean Marie Le Pen ifrågasatt flera detaljer kring ”förintelsen” och senare vägrade att be om ursäkt för det. Dottern, Marine Le Pen, som av fadern anklagats för att ha förvandlat Front National till ett bisarrt konformistparti har tidigare försökt inleda ett gruppsamarbete med UKIP, något som det brittiska liberalkonservativa partiet inte velat eftersom Front National enligt partiledaren Nigel Farage är ”antisemitiskt”.

Att UKIP ogillar Jean-Marie Le Pen, som är för radikal för det parti som UKIP vägrar att samarbeta med, är ingen högoddsare. Steven Woolfe är dessutom själv av judisk härkomst.

Källa:
Watch: France’s Jean-Marie Le Pen clashes with UKIP MEP Woolfe


  • Publicerad:
    2015-05-21 09:40