MÅNGKULTUREN. Räddningstjänsten i Uppsala blev under natten till torsdag utsatta för en attack med glasflaskor i samband med att de åkt ut för att släcka bilbränder.

Ett så kallat ungdomsgäng gick under den gångna natten till attack mot räddningstjänstens fordon med glasflaskor efter att man först anlagt tre bilbränder i Valsätra i Uppsala.

— De släckte den första branden som vi hade kännedom om och när de lämnade så var det 7—8 ungdomar som kastade glasflaskor mot räddningstjänstens fordon, säger Daniel Winge, RLC-befäl på polisen i region Mitt.

”Ungdomsgänget” flydde sedan från platsen då polisen anlände och ingen person har ännu gripits för attacken.

Även en frilansfotograf som arbetar åt Utryckning Uppsala befann sig i Valsätra för att dokumentera händelsen. Även han och hans kollega blev utsatta för stenkastning av ”ungdomsgänget” och fick fly i panik för sina liv.

— Det kommer en kille emot mig med en sten i högsta hugg, han håller upp den som att han ska slänga den mot mig. Vi sprang, la benen på ryggen, jag och styrkeledaren, säger fotografen och fortsätter:

— Om någon kommer och springer med en stor gatsten och hotar att de ska kasta den mot en, det är klart man fruktar för sitt liv.

En av ”ungdomarna” skar även sönder ett däck på deras bil och slängde en sten genom bakrutan.

Källa:
Räddningstjänsten angreps vid brand


  • Publicerad:
    2017-09-14 19:00