USA. Nu avskaffas könsspecifika begrepp som ”far” och ”mor” från det offentliga språket i USA. På måndagen godkändes de nya reglerna av representanthuset – som kontrolleras av Demokraterna.

Ord som anspelar på att föräldrar har kön måste bort, anser de styrande i många västländer. Foto: Pixabay (Public Domain).

Begrepp som ”mor” och ”far” avskaffas nu i USA. Det var representanthuset – som kontrolleras av Demokraterna – som på måndagen godkände de nya reglerna som innebär att ord som hänvisar till kön tas bort från det officiella språket.

Ord som ”mor”, ”far”, ”kvinna”, ”moster”, ”farbror”, ”hon” och ”han” ska ersättas med könsneutrala benämningar som ”förälder”, ”barn”, ”syskon” och ”förälders syskon” – detta för att ”hylla alla könsidentiteter”.

Demokraternas gruppledare Nancy Pelosi kallade, när hon annonserade de föreslagna ändringarna, de nya reglerna för ”framtidsorienterade” och ”de mest inkluderande någonsin”.

USA följer därmed efter Frankrike där orden ”mamma” och ”pappa” enligt den franske socialistledaren François Hollandes lag från 2012 förbjöds och togs bort från alla officiella dokument. Avsikten med lagen var ett steg i att legalisera homosexuella äktenskap i Frankrike.

Även Sverige ser ut att kunna följa efter när det gäller att avköna föräldrarna. Regeringen har satt igång en utredning för att göra föräldrabalken könsneutral, vilket Nordfront tidigare skrivit om.

Föräldrabalken är en svensk lag som behandlar förhållandet mellan föräldrar och barn och som instiftades den 1 januari 1950. Vid den tiden utgick man från den traditionella kärnfamiljen som enligt den vänsterliberala agendan har tonats ned för att så småningom helt försvinna.

— Lagen har lappats och lagats på olika sätt, men vi behöver en lagstiftning som är anpassad till verkligheten. I dag kan familjer se ut på olika sätt och barn kan tillkomma på olika sätt, kommenterade jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) till SVT Nyheter.

 


  • Publicerad:
    2021-01-06 13:30