USA. Avgående justitieminister William Barr tänker inte utse en särskild åklagare för att utreda Hunter Bidens affärer. Inte heller anser han att det är värt att utreda det påstådda valfusket under höstens presidentval.

USA:s avgående justitieminister, republikanen William Barr, har ingen avsikt att utse en särskild åklagare för att utreda den valde presidenten Joe Bidens son Hunter Biden.

Detta besked gav Barr under måndagen, rapporterar RT. Anledningen är att han inte ”ser någon anledning till det”.

— Just nu ser jag ingen anledning att utse en särskild åklagare och jag har ingen plan att göra så innan jag slutar, sa Barr under en pressträff på måndagen.

Barr gav också besked om att han inte ser någon anledning att utreda de många valfusk som rapporterats från det amerikanska presidentvalet tidigare under hösten. Enligt Barr har det förvisso förekommit valfusk, men inte i den omfattning som bland annat president Donald Trump hävdar.

— Det har förekommit i de flesta val och jag tror vi är för toleranta inför det och jag är säker att det förekommit fusk under detta val, menade justitieministern.

Samtidigt menade han att det inte förekommit ”systematiskt eller omfattande fusk som skulle ha påverkat valets utgång”.

William Barr lämnar sin post som USA:s justitieminister under veckan efter att ha upprört Trump med sin hållning i valfuskfråga,


  • Publicerad:
    2020-12-21 19:30