KORRUPTION. Fler ljudfiler som verkar innehålla samtal mellan demokraternas presidentkandidat Joe Biden och den tidigare ukrainske presidenten har offentliggjorts. Alla miljoner dollar som gått via Bidens son Hunter var ”skyddspengar” för att undvika åtal.

Stillbild från presskonferensen. Youtube.

Burisma, det ukrainska naturgasbolaget, betalade den demokratiske presdentkandidaten Joe Bidens son, knarkmissbrukaren och sexköparen Hunter Biden, stora pengar i ”skydd” för att slippa drabbas av åtal.

Nordfront har tidigare rapporterat om att ljudinspelningar läckt ut där det står klart att oligarken tillsammans med den tidigare amerikanske vicepresidenten Joe Biden ägnat sig åt korruption och vanstyre av landet Ukraina på hög nivå. På grund av detta utreds Porosjenko för närvarande för högförräderi av Ukrainas åklagarmyndighet.

Nu har fler ljudinspelningar offentliggjorts tillsammans med dokument som visar hur mycket Hunter Biden fick i muta för att man skulle slippa åtal.

Ekonomiska liggare visar att utbetalningar på 3,4 miljoner dollar – cirka 31,5 miljon kronor – skänktes till Hunter Bidens företag Rosemont Seneca Bohai för de ”konsulttjänster” Biden bistod Burisma med.

Konsulttjänsterna handlade helt uppenbart om ”politiskt skydd för Burisma”, säger åklagaren Konstantin Kulyk. Pengarna skulle gå till Joe Biden för att Burisma och företagets ägare Mykola Zlochevsky skulle skyddas från juridiska problem.

Kulyk säger också till journalister att åklagarmyndigheten nu har bevis för att att Burismas jurister erbjöd ukrainska staten 50 miljoner dollar – inte 6 miljoner som tidigare rapporterats – för att de skulle lägga ner åtalet mot bolaget.

Korruption på internationell nivå
Det fanns länge flera frågetecken om hur det kunde komma sig att Hunter Biden var styrelsemedlem i ukrainska Burisma. Det var en manöver som Zlochevsky gjorde i samförstånd med Joe Biden för att maskera sin egen roll i affären.

Hunter fick 50 000 dollar i månaden för sitt styrelseuppdrag, trots att han inte hade några som helst kvalifikationer för jobbet.

På de nyligen offentliggjorda inspelningarna hör man en Biden-liknande röst be en Poroshenko-liknande röst om en ”tjänst”, och de diskuterar personal- och anställningsfrågor. Vidare försäkrar Biden-rösten att FBI inte undersöker påståenden som en ukraiknsk parlamentariker gjort för att avslöja den omfattande korruptionen, samt röstköps-verksamhet, med mera.

Kulyk är noga med att poängtera att rösterna på inspelningarna ”låter som” de misstänktas röster.

Det är inte bevisat att Mykola Zlochevsky tillhör en judisk familj.

Demokraterna i USA verkar fortfarande hoppas på att Joe Biden ska slå den sittande presidenten Donald Trump i höstens presidentval. Biden stöds också av Sveriges Television.

Nedan finns hela presskonferensen ”Nya uppgifter i fallet om Burismamutor och om nya inspelningar av samtal som visar på internationell korruption och främmande makts styrning av Ukraina.” Videon som finns på Youtube är textad på engelska.


  • Publicerad:
    2020-06-24 13:20