USA. Vicepresident Joe Biden hyllar judiska ledare för deras arbete med att få amerikanerna mer positiva till homoäktenskap. Vissa kritiserar nu Biden för att ge antisemiter vatten på kvarn.

I förrgår höll Joe Biden, vicepresident i USA, ett tal där han hyllade judiska ledare för deras arbete med att få amerikanerna mer positiva till homoäktenskap.

Biden sa att kultur och konst förändrar människors attityder och menade att NBC-serien ”Will and Grace” var exempel på något som förändrat folks inställning till homoäktenskap. Biden menade att bakom allt som liberaliserat allmänhetens inställning till homoäktenskap stod säkert judar i 85 procent av fallen. Vicepresidenten sa:

Tänk – bakom allt det, skulle jag vilja hävda att 85 procent av de förändringarna, oavsett om det är i Hollywood eller sociala medier, är konsekvenser av judiska ledare i industrin. Inflytandet är enormt, inflytandet är enormt. Och, kan jag tillägga, det är positivt.

[…]

Det judiska arvet har format vilka vi är – alla av oss – lika mycket eller mer än någon annan faktor under de senaste 223 åren.

I efterhand har Biden kritiserats för hans filosemitism som ger judekritiker rätt när de menar att judar har ett oproportionellt inflytande över det amerikanska samhället.

Källa:
Biden Praises Jewish Leaders for Helping Change Americans’ Views on Gay Marriage


  • Publicerad:
    2013-05-23 16:50