Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Mellanöstern förskonades från homokyssen i nya Star Wars-filmen

Av Redaktionen, 2019-12-28
redaktionen@nordfront.se

KULTUR. Konservativa samhällen runtom i världen har censurerat en homokyss i senaste Star Wars-filmen.

Förra veckan hade Star Wars: Rise of Skywalker biopremiär runtom i världen. I slutet av filmen valde juden J. J. Abrams – som var regissör, producent och manusförfattare för filmen – att inkludera vad som verkar vara den första öppet homosexuella handlingen i hela Star Wars-galaxens historia.

— Vad det gäller HBTQ-gruppen var det viktigt för mig att folk som går och ser den här filmen känner att de blir representerade i filmen, sa Abrams i början av december när han fick frågan om två manliga huvudkaraktärer kanske skulle böga med varandra i filmen.

Så långt gick Abrams dock inte utan homokyssen skedde i förbigående i slutet av filmen när slutstriden var vunnen och två kvinnliga piloter i förbigående kunde ses kyssa varandra.

Publiken i Mellanöstern blev dock förskonade från denna scen då den klipptes bort från filmen. Hollywood Reporter var först med att uppmärksamma detta kort efter premiären då det bekräftades att scenen censurerats i Förenade Arabemiraten. Då Förenade Arabemiraten ska vara förhållandevis ”tolerant” jämfört med andra länder i regionen har alla västerländska medier som skrivit om nyheten utgått från att samma censur förekommit i hela Mellanöstern och judiskägda Disney har vägrat att kommentera det hela.

Däremot har myndigheterna i Singapore bekräftat att scenen censurerades i deras land eftersom filmen annars hade blivit förbjuden för barn under 16 år. I Singapore är homosexualitet ett brott som ger upp till två års fängelse för män (kvinnlig homosexualitet nämns inte i lagen). Det folkliga stödet för den här socialkonservativa politiken verkar vara högt enligt undersökningar som tillfrågat Singapores medborgare om de är för eller emot homosexuella ”äktenskap”.

Vidare har det framkommit att kommunistiska Kina valde att inte censurera homoscenen.

Medveten och judisk homopropaganda
Inkluderandet av homosexualitet i Star Wars var inte något oplanerat. Redan 2017 erkände Abrams att han hade planer på att införa homosexualitet i Star Wars.

Han menade att det vore ”galet trångsynt och kontraintuitivt” att tro att det inte skulle förekomma homosexualitet i den fiktiva Star Wars-världen. En galax där man bland annat uppfunnit lasersvärd och teknik som låter gigantiska rymdskepp färdas snabbare än ljuset skulle alltså inte ha kunnat uppfinna ett botemedel för homosexualitet, enligt Abrams.

2013 erkände USA:s dåvarande vicepresident Joe Biden att det var judisk propaganda som låg bakom legaliseringen av homoäktenskap i USA. Biden sa bland annat följande i sitt tal:

Tänk – bakom allt det, skulle jag vilja hävda att 85 procent av de förändringarna, oavsett om det är i Hollywood eller sociala medier, är konsekvenser av judiska ledare i industrin. Inflytandet är enormt, inflytandet är enormt. Och, kan jag tillägga, det är positivt.

Det är således inte en slump att även Star Wars nu har homosexualitet efter att judar köpt upp filmrättigheterna och låter en jude producera filmerna.


  • Publicerad:
    2019-12-28 15:00