Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Judisk regissör vill se gaykaraktär i ‘Star Wars’ – vore “vansinnigt trångsynt” att inte vilja det

Av Redaktionen, 2016-03-02
redaktionen@nordfront.se

MEDIA. J.J. Abrams ”skulle älska” att se gaykaraktärer i Star Wars.

star-wars-gay

Nyligen släpptes Star Wars: The Force Awakens på bio. Filmen, som är den sjunde i Star Wars-sagan, skiljde sig åt gentemot de tidigare i flera avseenden. Bland annat innehåller filmen feministiska inslag och dessutom något som ser ut som början på ett rasblandarförhållande mellan karaktärerna Rey och Finn. Ingen av de tre goda huvudpersonerna, Rey, Finn och Poe Dameron, är en vit man.

Den typen av propaganda var inte aktuell när George Lucas, som skapade Star Wars, regisserade de första sex episoderna. Förändringen kom när Disney köpte rättigheterna och lät den judiske regissören J.J. Abrams regissera episod 7. Abrams har en historia av att göra PK-ändringar i filmer. Han har tidigare dragit på sig vrede från Star Trek-fans då han i Star Trek Into Darkness lät en blåögd skådespelare spela ärkeskurken Khan som ursprungligen spelades av den svartmuskige mexikanen Ricardo Montalbán.

Under den årliga Oscar Wilde Awards säger Abrams nu att han ”skulle älska” att se homofila karaktärer i Star Wars. Det vore till och med ”vansinnigt trångsynt” att inte vilja det.

Självklart! När jag talar om inkludering handlar det inte om att exkludera gaykaraktärer. Så självklart. Jag skulle älska det. För mig är det roliga med Star Wars alla möjligheter. Så det känns vansinnigt trångsynt och bakvänt att säga att det inte skulle vara en homosexuell karaktär i den världen.

Alla är dock inte lika frälsta som Abrams över att införa ”mångfald” i Star Wars, vilket bland annat framgår av olika fantrådar på nätet. Prequel Jedi Master är ett av fansen som reagerat över Abrams uttalande.

Sagan handlar om Skywalkers blodslinje. Det går inte att ha en fortsättning på Skywalkers släktled genom samkönade relationer. Och de andra karaktärerna är inte viktiga nog för att man ska koncentrera sig på deras kärleksliv.

Dessbättre för fansen är det inte Abrams som kommer att regissera Star Wars 8 och 9. Det återstår dock att se om Abrams genom sin politisering av Force Awakens har satt sin prägel på resten av sagan.

Källa:
J.J. Abrams ”would love” to see gay characters in Star Wars movies


  • Publicerad:
    2016-03-02 12:15