PUBLIC SERVICE. Hård kritik på sociala medier mot SVT:s partiskhet när de visar sitt stöd för USA:s vänsterparti.

Bildkollage: Billy Boy.

Under torsdagen sände SVT Aktuellt ett reportage i vilket USA:s president Donald Trump utmålades som sämre än en ”stinkande hög hästskit” i USA:s presidentval.

Kritiken har varit saftig mot SVT på till Twitter, bland andra sociala medier, och många menar att SVT:s agerande tydligt visar på det skattefinansierade public service ensidiga vänstervinkling och att kanalens ”journalister” inte längre ens döljer att de är agendajournalister.

Det var under torsdagen som SVT Aktuellt sände ett reportage från demokraten Joe Bidens presidentvalkampanj i hemstaden Scranton i Pennsylvania.

SVT:s journalister hade bland anhängarna av Biden även hittat några äldre vita män som stödjer Donald Trump, samt ett par yngre personer som som hjälper Biden med hans kampanj.

Men att intervjua de som stödde Trump var uppenbarligen inte något som SVT tyckte att det fanns någon mening med. Istället valde man att intervjua en manlig anhängare till Biden som sade att han hellre röstar på en stinkande hög hundskit än på president Trump.

Mannen tillade också att han tycker att Biden har ett hjärta och att han bryr sig om USA.

Detta har fått många på bland annat Twitter att reagera.

Detta är vad vi får för 9 miljarder [i skattefinansierad tv-avgift], en ensidig vänstervinkling, och nu döljer de inte ens längre vad de är, pengarna ramlar in ändå”, heter det bland annat på Twitter.

I sociala medier får SVT ofta kritik för sina val av intervjuade personer, och nu har det alltså skett igen.


  • Publicerad:
    2020-07-11 07:00