SVERIGE. Heliga Trefaldighetskyrkan i Kristianstad tvingas nu att kalla in vakter mot besökare som onanerar på kyrkbänken, kissar och bajsar på golvet, klättrar i orgelspelet och som försöker stjäla barn mitt i dopet.

Under vardagarna när Heliga Trefaldighetskyrkan i Kristianstad har öppet har den haft problem med besökare som kommit till kyrkan av andra skäl än andliga.

Skrikande personer har kastat spritflaskor, klättrat i orgelspelet och till och med försökt att ta barn från prästen under dopförrättningarna. Personalen har träffat på personer som kissar och bajsar på kyrkgolvet. Vid ett tillfälle ska en man på kyrkbänken ha suttit och onanerat. Besökare ska även ha försökt att stjäla kyrksilvret.

— Det var en som låg och drog i sin snopp. Han slutade inte trots att en kvinnlig polis uppmanade honom att göra det, säger församlingens förvaltningschef Bengt Alvland.

För att kunna genomföra vigslar och dop tvingas kyrkan nu att kalla in vakter som ska stoppa besökare som inte kan bete sig. Även kyrkopersonalen ska utbildas i konflikthantering.

— Det är egentligen märkligt att vi ska behöva utbilda vår personal i sånt här, men det är kanske så utvecklingen ser ut, säger Alvland.

Källa:
Kyrkan måste ha vakter vid dop


  • Publicerad:
    2016-12-07 15:20