Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Svenska kyrkan hjälper illegala invandrare

Av Redaktionen, 2016-09-22
redaktionen@nordfront.se

MASSINVANDRING. Tusentals av de illegala invandrare som befinner sig i Sverige har de senaste åren kunnat stanna kvar i Sverige efter att de gått under jorden. Under tiden har dessa kunnat få hjälp av bland annat Svenska kyrkan som bedriver flera insatser för att hjälpa och gömma personer med utvisningsbeslut.

diakonprast

Anna Ramén, diakon i Linköping och Per Kristiansson, präst i Malmö.

Enligt svensk lag är det förbjudet att gömma sig efter att avslag om uppehållstillstånd utdelats. Svenska kyrkan är en av få instanser som illegala invandrare kan vända sig till. Bara i Linköping uppskattas det att uppemot tusen främlingar lever gömda och i hela Sverige är över 12 000 migranter som fått avslag på sin asylansökan efterlysta.

— Vi har lagar och regler som ska vara till för att hjälpa människor men ibland är det så att lagar och regler också stjälper människor. Att människor förlorar sitt människovärde är inte förenligt med vår kristna tro, säger Anna Ramén, diakon i Linköping.

Många inom Svenska kyrkan tycks ha starka synpunkter på vilken slags asylpolitik som ska bedrivas i landet. I april kunde Nordfront rapportera om att Svenska kyrkan till och med skickade officiella representanter till riksdagsledamöterna i socialförsäkringsutskottet för att framföra sin kritik mot regeringens ”skärpta” asylregler. Det finns även präster som använder sina politiska åsikter för rättfärdiga sitt skyddande av brottslingar.

— Vi hade en asylpolitik vi var väldigt stolta över i det här landet. För ett år sedan var jag med om att människor öppnade sina hjärtan, nu har politikerna svängt och helt plötsligt har även opinionen svängt, nu handlar det bara om att skydda det vi har, säger Per Kristiansson, präst i Malmö.

Gå ur kyrkan

Vill du lämna Svenska kyrkan? Det enda du behöver göra är att skriva ut och fylla i en blankett som kan hittas HÄR samt söka rätt på vilken församling du tillhör HÄR och posta blanketten i ett brev till församlingen.

Förutom att det är ett moraliskt ställningstagande så får de skattebetalare som lämnar Svenska kyrkan också mer pengar över, då de slipper att betala kyrkoskatt efter sitt utträde ur kyrkan.

Källa:
Kyrkan hjälper gömda migranter


  • Publicerad:
    2016-09-22 23:45