STOCKHOLM. Under lördagskvällen blev en 48-årig kvinna överfallen på väg hem från tunnelbanestationen Sandsborg i Stockholm. Polisen kände igen signalementet på mannen och kunde senare under natten gripa förövaren i hans bostad, där man också fann ett automatvapen.

En 48-årig kvinna överfalls på väg hem från tunnelbanestationen Sandsborg i Stockholm under lördagskvällen. En man ska ha kommit bakom henne, tagit stryptag och försökt våldta kvinnan. Enligt polisen ska hon ha lyckats fly och kunnat springa till säkerhet i sin bostad. Kvinnan ringde polisen och uppgav ett signalement som var bekant för polisen.

De hade tidigare under kvällen ryckt ut på ett ärende till en bostad på Hammarbyhöjden där mannen bodde. Polisen begav sig till samma lägenhet igen senare under natten och fann mannen i bostaden. Mannen blev våldsam och en närvarande kvinna försökte förhindra polisens ingripande.

Både mannen och kvinnan blev gripna och mannen är nu skäligen misstänkt för överfallet på den 48-åriga kvinnan, vilket rubriceras som våldtäktsförsök.

Anmärkningsvärt är att polisen vid husrannsakan i lägenheten även fann ett automatvapen.

Källa:
Kvinna överfallen vid tunnelbana


  • Publicerad:
    2016-07-31 12:15