INRIKES Från och med den 28 mars kommer polisen kunna inför visitationszoner där man bland annat kommer kontrollera personer med dyra Guccikepsar. Nu har en rad invandringsförespråkare sagt att de ska skaffa Guccikeps i sympati med gängkriminella invandrare.

Regeringen har meddelat att polisen från och med den 28 mars kommer att få införa särskilda visitationszoner, vilket innebär att man i vissa zoner får rätt att visitera vem som helst utan brottsmisstanke. Lagförslaget är riktat mot gängkriminella och kommer enligt regeringen inte att drabba vanliga svenskar.

— Om vi tittar på de som idag skjuts och skjuter har de utländsk påbrå. Det blir lite fånigt om det bara ska vara rättvist och vi ska ha en visitationszon i något område bara för det, sa den tidigare polisen Martin Melin (L) under en pressträff.

Det nämndes också att personer med vissa typer av dyra märkeskläder, såsom Guccikepsar, kan komma att utsättas för extra intresse av polisen. Detta eftersom gängkriminella använder märkeskläder som statussymboler.

— Alla som bär Guccikopiakepsar är inte gängkriminella men många gängkriminella bär Guccikopiakepsar, förklarade Melin.

Nu har en rad vänsterprofiler och invandringsförespråkare meddelat att man tänker köpa Guccikepsar i sympati med de gängkriminella invandrarna, vilket Fria Tider har avslöjat.

Enligt Fria Tider kostar en äkta Guccikeps uppemot 4 000 kronor.