POLITIK. För att ”bevisa” att det inte finns något problem med invandrare som tafsar på kvinnor eller begår andra sexbrott har en vänsterpartistisk feminist erkänt att han själv tafsat på en kvinna.

Det är Måns Vestin, ledamot i Vänsterpartiet Storstockholms antirasistiska utskott, som i en debattartikel i Aftonbladet erkänner följande:

En kväll på krogen för drygt 15 år sen. Jag var full, riktigt full. Jag kände mig oemotståndlig, jag var kungen av dansgolvet. På väg till baren såg jag en tjej framför mig, hon kastade en blick bakåt och jag tyckte hon log mot mig. Jag lät min hand ta tag i hennes rumpa. Hon blev förbannad och hämtade en vakt. En kompis försvarade mig högljutt. Det kan inte ha varit han! Han skulle aldrig! Jag gömde mig i ett hörn och skämdes som ett djur.

Nej, jag skulle aldrig. Trodde jag, tills jag ändå gjorde det. Fast jag var både vänster och feminist. Det finns ingen ursäkt. Men med tillräckligt mycket alkohol i blodet så vann mitt kulturarv över min ideologi. Efter 25 år bland killar som tagit för sig av tjejers kroppar så blev jag en av dem.

Efter att ha listat andra exempel på svenska män som betett sig dåligt mot kvinnor skriver Vestin avslutningsvis:

Men när nån annan gör det. När ”nyanlända” förgriper sig på kvinnor i Köln eller antastar flickor på en konsert i Stockholm. Då vaknar de svenska männen till liv, då ska kvinnorna försvaras. Men en sak vet jag. När män tar för sig av kvinnors kroppar – då är det ett mansproblem. Inte ett invandrarproblem.

Kent Ekeroth (SD) har bemött Vestins debattartikel med en egen kort artikel där han konstaterar att man kan granska problem på olika detaljnivåer. Ekeroth påpekar att man kan säga att de som tafsar är organismer med en puls, att de är människor, att de är män, eller så kan man gå djupare än Vänsterpartiet och granska vilka män som är överrepresenterade. Avslutningsvis skriver Ekeroth följande om invandrares överrepresentation som sexbrottslingar:

Att förneka denna uppenbara verklighet kanske gagnar det luftslott vänsterpartister lever i, men det kommer tyvärr inte hjälpa de många flickor eller kvinnor som på grund av invandringen blir alltmer utsatta för fruktansvärda övergrepp kopplade till kultur, till stor del för de ideologiska skygglappar som vänsterpartister med flera bär.

Källor:
Jag lät min hand ta tag i hennes rumpa
Ni i V förnekar det uppenbara


  • Publicerad:
    2016-01-17 16:20