TYSKLAND. Invandringsvurmare hävdar ibland att massinvandringen inte ökar brottsligheten. Nu visar polisstatistik på att nästan hälften av Berlins misstänkta brottslingar inte ens har tyskt pass.

Enligt den senaste statistiken från den tyska polisen är hela 45 procent av misstänkta brottslingar i Berlin utlänningar utan tyskt pass.

Av misstänkta ficktjuvar är hela 91 procent utlänningar, medan de utgör 85 procent av de som är misstänkta för brott kopplade till heroinlangning.

Trots detta hävdade Berlins vänsterliberala politiska ledare förra december att ”högerextremism” är det största hotet mot berlinborna.

Förbundskansler Angela Merkels beslut att under 2015 släppa in över en miljon migranter från tredje världen har av den tyska polisen officiellt kopplats samman med den ökade brottsvågen i landet samt mött stort folkligt motstånd. Som en följd av detta gjorde det invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland under gårdagen ett bra val och blev tredje största parti i förbundsdagen med 12,6 procent av rösterna, något som bland annat lett till svårigheter för Merkel att bilda ny regering.

Källa:
Almost Half of Crimes in Berlin Committed by Migrants


  • Publicerad:
    2017-09-26 06:20