WALES Det walesiska parlamentet, kallad Senedden, erbjuder tamponger på herrtoaletterna. Enligt foton som brittisk media tagit del av finns behållare fulla med tamponger uppradade vid pissoarerna.

I ett försök att ”hjälpa” så kallade transpersoner har Wales parlament Senedden placerat behållare med tamponger i byggnadens herrtoaletter, skriver brittiska LBC.

Enligt bilder som The Telegraph tagit del av är tampongbehållarna uppradade direkt vid herrtoaletternas pissoarer. Vid behållarna ses också en skylt som meddelar:

Dessa produkter erbjuds utan kostnad till alla som behöver dem, efter förhandlingar å dina vägnar av Senedd Commission Trade Union Side.

Det walesiska parlamentet kontrolleras av Wales Labourparti, som samtidigt håller på att genomdriva diverse homolobbylagändringar om ”könsidentifiering” och liknande. Beslutet att köpa in tamponger till folkförsamlingens herrar är dock inte helt okontroversiellt bland de walesiska politikerna.

— Det är chockerande att parlamentet inte kan räkna ut skillnaden mellan en man och en kvinna, speciellt under en tid då man inför könskvotering under valtider, säger den konservative Seneddledamoten Tom Giffard.

Aktivisten Helen Joyce anklagar Senedden för ”dubbel godhetssignalering”:

— Kan ni tänka er ett värre slöseri med pengar, seriöst? Folk kommer att leka med dem, inte använda dem, och män kommer att ta hem den till sina fruar och döttrar, och varför skulle de inte?, säger hon.