STORBRITANNIEN I en pamflett som delats ut till ledamöter i det brittiska över- och underhuset uppmanas lagstiftarna att rapportera kollegor som uppvisar ”transfobiskt beteende”. Detta kan exempelvis vara att använda felaktiga ”pronomen” eller att inte ”hylla transupplevelser”.

Under måndagen kunde The Telegraph rapportera att ledamöter i det brittiska parlamentets över- och underhus fått en femton sidor lång pamflett om ”transfobiska beteenden” bland lagstiftarna.

Pamfletten ska lära de folkvalda politikerna att ”identifiera vad transfobiskt beteende ser ut som” samt uppvisa ”nolltolerans” mot dessa ”attityder”. I pamfletten ger man exempel på hur ”transfobiskt” kan se ut: Bland annat kan det röra sig om att en kollega ”vägrar använda en transpersons föredragna pronomen”. Politikerna måste också se till att ”transupplevelser hyllas” och att ”transkollegor känner sig bekväma att visa sitt autentiska själv på arbetet”.

Beteenden som uppvisar vad pamfletten definierar som ”transfobi” måste ”hanteras på ett lämpligt sätt”, kan man läsa vidare. Man uppmanar alla som arbetar i parlamentet att ange kollegor som bryter mot reglerna. I pamfletten finns relevanta kontaktuppgifter till både personalavdelningen och parlamentets ”mångfaldskontor” för ändamålet.

Pamfletten är dock ingen nyhet för de brittiska politikerna, då den enligt uppgift ska ha börjat cirkulera för tre år sedan. Det är dock först nu som innehållet blivit känt för allmänheten.