GLOBALISM. Världshälsoorganisationen (WHO) ska samarbeta med Wikipedia för att bekämpa ”felaktig information.” All information om sjukdomar och dylikt kommer att kopieras från WHO:s hemsida. 

Världshälsoorganiastionens huvudkontor i Geneve. Foto: Yann (CC-BY-SA-3.0).

Världshälsoorganisationen (WHO) ska samarbeta med Wikipedia för att bekämpa ”falsk information”. WHO menar att det inte bara pågår en pandemi, utan också en ”infodemi” – att ”felaktig information” sprids.

Samarbetet går bland annat ut på att uppslagsverket Wikipedia ska få rätt att använda WHO:s bilder, videor och diverse utredningar och uttalanden gratis. Alla wikipedia-artiklar som är av intresse för WHO kommer nu att använda dem som källa, eller rentav kopiera hela artiklar från WHO:s hemsida.

Reclaim The Net skriver att Wikipedia besöks mycket mer samt delas mer i sociala medier än WHO:s egen hemsida och att det är därför FN-organet väljer att fylla uppslagsverket med sin egen, ”rätta information”. Andrew Pattison, webbutvecklare hos WHO säger att chansen att få sprida sin propaganda på Wikipedia är ”som att ha en hel armé att arbeta med”.


  • Publicerad:
    2020-10-24 15:00