CORONAKRISEN. Michael Ryan, toppchef på WHO, menar att myndigheter måste gå in i människors hem och med tvång avlägsna smittade familjemedlemmar och sätta dem i tvångsisolering.

Nya Dagbladet avslöjar att Michael Ryan, vd för “Health Emergencies Programme” på Världshälsoorganisationen (WHO), deklarerar att han och WHO är beredda att ta till drastiska metoder för att isolera coronasmittade människor.

Uttalandet gör Ryan i en intervju med Fox News, där han bland annat säger:

— På de flesta platser på jorden sker smittspridningen på grund av nedstängningen nu i de flesta länderna på hushålls- och familjenivå. I viss mening har smittspridningen flyttats bort från gatan till familjerna. Nu måste vi gå och titta på familjerna och hitta dem som kan vara sjuka och avlägsna dem och isolera dem på ett säkert och värdigt sätt.

Tucker Carlson, nyhetsankare på Fox News, tillhör dem som inte är vidare imponerade över WHO-chefens utspel och pekar på det bisarra i att hävda att man ”under värdiga former” kan avlägsna någon från dennes egna hem.

Han lyfter dessutom fram det faktum att den här typen av uttalanden kan trigga igång våld som en motreaktion och att människor vanligtvis inte reagerar positivt när någon hotar att ta deras barn ifrån dem.

Carlson noterar också att Ryan inte ens höjde på rösten när han kom med det integritetskränkande kravet utan bara sa det som att det inte var något särskilt. Massmedia har i stort heller inte rapporterat om de extrema åtgärderna som WHO vill ta till.


  • Publicerad:
    2020-04-12 14:20