UTRIKES. Tedros Adhanom Ghebreyesus, som är den förste afrikanen i rollen som generaldirektör för WHO, har en bakgrund som revolutionär kommunist och medlem i den terrorstämplade etiopiska milisen Tigreanska folkets befrielsefront (TPLF).

Tedros Adhanom Ghebreyesus, chef för WHO, är revolutionär kommunist och medlem i terrororganisationen TPLF. Foto: MONUSCO Photos (CC BY-SA).

Tedros Adhanom Ghebreyesus, Världshälsoorganisationens (WHO) högste chef, har visat sig ha en något annorlunda bakgrund jämfört med sina föregångare, nämligen som revolutionär kommunist och medlem i den terrorstämplade etiopiska milisen Tigreanska folkets befrielsefront (TPLF).

TPLF stämplades som terrororganisation av den amerikanska regeringen redan på 1990-talet.

I Etiopien där TPLF tog makten 1991 var Ghebreyesus hälsominister åren 2005 to 2012 och utrikesminister 2012 till 2016.

Ghebreyesus, som är den första afrikanen i rollen som generaldirektör för WHO, väckte stor uppmärksamhet när han efter sin utnämning 2017 nominerade Zimbabwes dåvarande antivita kommunistiska diktator Robert Mugabe som världsambassadör för WHO. Han fick dock återkalla utnämningen efter massiva protester.

Ghebreyesus är även den förste generaldirektör som saknar läkarexamen men valdes trots detta in som generaldirektör för WHO.

WHO:s generaldirektör har i samband med corona-pandemin uppmärksammats för sina okritiska hyllningar av hur den kommunistiska enpartistaten Kina hanterat virusutbrottet.

Lovorden kontrasterar mot uppfattningar från andra håll som gör gällande att den kinesiska diktaturen ska ha försökt att mörklägga virusutbrottet i Wuhan och underlåtit att vidta åtgärder som tidigt kunnat minska smittspridningen.

Det har framförts att Ghebreyesus okritiska hållning skulle kunna förklaras med bakgrunden som revolutionär kommunist i hemlandet Etiopien.

WHO är ett av globalistorganisationen FN:s fackorgan.

Källor:
WHO:s generaldirektör medlem i kommunistisk terrororganisation
The Crimes of Tedros Adhanom


  • Publicerad:
    2020-04-10 12:20