Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

WHO utlyser “globalt nödläge” efter kinesiskt dödsvirus

Av Redaktionen, 2020-01-31
redaktionen@nordfront.se

INTERNATIONELLT. På grund av spridningen av det nya kinesiska Coronaviruset utlyste Världshälsoorganisationen under torsdagen ett globalt nödläge.

Det nya Coronaviruset 2019-nCoV har sitt ursprung i en kinesisk fiskmarknad och har nu spridits till Europa. Foto: Public domain.

Nordfront har tidigare skrivit om det nya Coronaviruset ”2019-nCoV”, som nu har smittat 8 000 människor i 18 olika länder och dödat 171.

Att viruset spridits så långt utanför Kina och tagit så många människors liv har lett till att Världshälsoorganisationens experter under torsdagen beslutade att utlysa ett globalt nödläge, rapporterar Nya Dagbladet.

Vi utlyser inte detta nödläge för situationen i Kina utan för fallen som finns utanför Kina av oro att viruset ska spridas till länder med svaga sjukvårdssystem, förklarade WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus vid en presskonferens på torsdagen.

Bara två procent av alla insjuknade har varit utanför Kina och även om det finns ett bekräftat fall i Finland anses risken att smittas i Sverige som väldigt låg i skrivande stund.

Källa:
WHO utlyser globalt nödläge efter virusspridningen


  • Publicerad:
    2020-01-31 06:00