FÖRBRYTARE. Willy Silberstein vill konfiskera plakat som pekar ut honom som förbrytare. Han företräds av Juridikfrontens förre ordförande Robin Enander som ertappades med amfetamin under en knarkrazzia mot Juridikfrontens kontor.

Robin Enander i samband med att han talade ut om sin mentala hälsa i ”Malou efter 10” 2013. Skärmbild: tv4play.se.

Willy Silberstein, som tills ifjol var ordförande för den judiska lobbyorganisationen Svenska Kommittén mot Antisemitism (SKMA), var en av dem som grät ut i media över att bli utnämnd som förbrytare på ett plakat under Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg den 30 september. Han anmälde plakaten till både JK och polisen och grät sedan ut i media när JK beslutade att lägga ner förundersökningen.

Silberstein var under onsdagen uppe inför en så kallad tryckfrihetsdomstol där han krävde en konfiskering av plakaten. Nu har tryckfrihetsjuryn i Göteborg kommit fram till plakaten utgör förtal och att ”de mesta talar för” att plakaten är framställda i tryckpress, något som JK inte kunnat komma fram till.

En tryckfrihetsjury är en så kallad specialdomstol utanför det ordinarie rättssystemet som består av nio lekmän, även kallade ledamöter. När den första delen av målet nu är avklarat ska lekmännen diskutera vidare huruvida en konfiskation ska äga rum.

Historien blir ännu mer absurd i och med att Silberstein företräds av Juridikfrontens förre ordförande Robin Enander. Enander lämnade Juridikfronten 2015, då i egenskap av presstalesman, efter Nya tiders omfattande granskningar av föreningen. Tidningen avslöjade bland annat att polisen gjort en husrannsakan hos Enander på grund av misstankar om att han langade knark.

I den lägenhet som fungerade som kontor för Juridikfronten hittades amfetamin. Även Enanders urinprov gav positivt svar för amfetamin.

Robin Enander tilldelades under förra året Elsa-priset av Willy Silbersteins organisation Svenska Kommittén mot Antisemitism (SKMA)

Källa:
Tryckfrihstejury: Naziplakat är förtal


  • Publicerad:
    2018-04-18 15:40