STOCKHOLM Under nyårsafton sköts tre män i Vällingby utanför McDonalds, varpå en av dessa avled. Nu har en 16-åring häktats på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord.

Under nyårsaftonen sköts en 20-årig man till döds i Vällingby. Två ytterligare personer hittades skottskadade på platsen. Nu rapporterar SVT Stockholm att en 16-åring häktads på sannolika skäl misstänk för medhjälp till mord.

Ytterligare en ung man har suttit häktad misstänkt för medhjälp till mord. Han är inte längre frihetsberövad men fortfarande misstänkt.

— Utredningen fortsätter med vidare förhör, insamling av bevismaterial och kartläggning av de inblandade, säger åklagare Liselotte Nilsson.

— Min klient är mycket besviken eftersom han förnekar gärningen som ligger honom till last. Min personliga åsikt är att det är alldeles för lätt att bli häktad i Sverige, säger 16-åringens försvarsadvokat, Gustaf Wangson.

Skjutningen i Vällingby är ett av flera våldsdåd som skett i Stockholmsområdet under jul och nyår. Under en period på elva dagar har tre män skjutits till döds och det har skett sprängningar på flera olika platser i Stockholmsförorterna. Totalt ska det handla om 12 olika våldsdåd på dessa elva dagar.