SIMRISHAMN. I Bert Karlssons nyöppnade flyktingförläggning i Simrishamn planeras det nu för 200 nya invandrare i enlighet med ett avtal mellan Karlsson och Migrationsverket.

Nyligen öppnade Bert Karlsson en flyktingförläggning i Simrishamn, en stad i sydöstra Skåne som hittills förskonats massinvandring och mångkultur. I ett avtal mellan Karlsson och Migrationsverket har det kommits överens om 200 platser på det nya boendet.

Karlsson driver sedan tidigare flyktingboenden på olika platser i landet, varav det första öppnade för 25 år sedan. Han har haft god kontakt med såväl Migrationsverket som Simrishamns kommunstyrelse och stadens sjukhus. Kommunalråd Anders Johnsson (M) säger:

– Vi är angelägna om en bra kontakt med Migrationsverket och att de tar sitt ansvar för till exempel bra kontakt mellan förläggningen och civilsamhället. Hammenhög är ju ett drömscenario och det skulle vara fantastiskt om det kunde fungera lika bra i Simrishamn.

Johnson menar dock att projektet kommer utgöra en utmaning för skolan då samtliga personer på boendet ska lära sig svenska.

– Nu är det snart sommarlov, men det blir en utmaning för skolan till hösten. Det hade varit bra om Migrationsverket kunde styra mottagandet till renodlade språkgrupper. I dag har vi 20 språk och det hade självklart varit enklare för skolan med färre språkgrupper.

Källa:
Nytt avtal ger plats för 200 flyktingar


  • Publicerad:
    2014-05-19 18:45