GÖTEBORG. Tidigare idag sköts en man av kurdisk härkomst till döds vid Lövgärdesskolan, där han ska ha arbetat som vikarierande lärare. Enligt Nordfronts utsända ska barn ha bevittnat en ren avrättning och polisen jagar nu tre misstänkta gärningsmän. Uppdaterad

FOTO: Nordfront.se.

Torsdagsmorgonen den 11 maj kl 09:02  inkom larm om skottlossning utanför en  skola i Lövgärdet, Göteborg.

En man av utländsk härkomst i 30-årsåldern påträffades sedan avliden i den bil han blev beskjuten i. Tre misstänkta gärningsmännen flydde sedan i en blå Renault Clio där man maskerat rutorna och registreringsskylten.

Efter en intensiv polisjakt med helikoptrar och polishundar har polisen hållit förhör med en misstänkt person och även en bil har tagits i förvar. Polisen vill dock ej bekräfta uppgifter om det är flyktbilen och sökandet efter gärningsmännen pågår ännu.

FOTO: Nordfront.se. (Klicka för större bild)

Skottlossningen ägde rum inför skolbarn ur årskurs 4-9 som var på väg till en gemensam friluftsaktivitet. Barnen fördes snabbt in i säkerhet på skolan och hölls sedan inlåsta tills polisen gett besked om att de kan börja ta sig hem vid 12:30 tiden

Många barn blev därmed vittne till delar utav händelsen och har kunnat återberätta om händelseförloppet. Strax efter klockan 11 befann sig Nordfronts journalist på plats vid skolan. Polisarbetet var då i full gång och teknikerna i sina skyddskläder höll på att placera ut markeringar kring brottsplatsen. Samtidigt hade folk samlats i nyfikna klungor och stämningen kring skolan var tryckt.

Nordfronts journalist hade möjlighet att komma in på skolan och prata med barn och personal som fortfarande befann sig i chock efter att ha bevittnat attentatet.

Tolvårige Johan, som är elev på skolan, berättade om hur han och en vän var på väg för att byta om till fritidskläder när de reagerade på att en bil hade stannat efter vad som verkar ha varit en krock med en sten.

Mannen som körde bilen argumenterade med två män som följt efter honom och när han åter skall sätta sig i bilen tar de fram vapen och han blir beskjuten bland annat i vänster axel och i magen.

Johan berättade om ljuden utav de öronbedövande skotten, medan han gjorde detta rörde sig hans händer omedvetet över sin egen kropp för att beskriva var skotten träffat och blodet som spreds över den redan skottskadade vindrutan.

Polisens tekniker undersöker brottsplatsen. Bilen i bakgrunden tillhör läraren och enligt vittnen ska han ha suttit i den när han sköts till döds. FOTO: Nordfront.se. (Klicka för större bild)

Han beskrev hur en vägg reste sig som för honom och han reagerade instinktivt med att ta sig därifrån och tillbaka till skolan för att sätta sig i säkerhet.

Vidare berättade Johan att han hann se gärningsmännen fly från platsen i en blå bil samt om hur andra hade stannat för att filma och ta foton på mannen som blivit skjuten.

Först på plats var skolsköterskan som ej kunde annat än att konstatera att mannen var avliden.

Efter att Nordfronts journalist pratat med personal från skolan som befann sig på plats framkom uppgifter om att de känner mannen sedan tidigare, men ögonvittnen till skottlossning har gett uppgifter om att han ej är lärare på skolan, något som alltså motsäger mainstreammedias rapportering som beskriver honom som en skötsam lärare utan kriminell bakgrund.

Översikt av polisens avspärrningar. FOTO: Nordfront.se (Klicka för större bild)

Vittnets uppgifter om två beväpnade gärningsmän som ska ha skjutit offret bekräftas av polisen, som också uppger att en tredje person stod och väntade med flyktbilen. Till Göteborgs Posten har vittnet uppgett att gärningsmännen ska ha jagat offret en bit innan han slutligen sköts i sin bil.

Under kvällen ska polisen förhöra ett stort antal vittnen som på olika sätt har bevittnat händelsen:

— Det finns uppgifter om att ungdomar till en skola ska ha varit vittnen till den här händelsen. Det finns vittnen som ska ha sett själva skjutningen, det finns vittnen som sett början på flykten och vissa som ska ha sett mittdelen av allt. Just nu försöker vi sammanställa vad det är som har hänt, säger Christer Fuxborg på polisen till Göteborgs Posten.

Uppdatering:

Enligt uppgifter till Nordfront ska offret ha varit en relativt nyanställd och vikarierande idrottslärare vid namn Alan Amin. Amin ska ha arbetat med högstadieelever, varför de vittnen Nordfront tidigare talat med inte kände igen honom.

Alan Amin, som avrättades inför sina elever vid Lövgärdesskolan tidigare idag. Skärmdump från sr.se.

Enligt en artikel från Sveriges radio från förra sommaren spelade Amin i fotbollslaget ”Sveakurd FC” och ska ha anordnat fotbollsskola för skolelever som inte hade möjlighet att semestra under förra årets sommarlov.

Källor:
Man mördad i Göteborg – tre gärningsmän jagas
Mördade mannen jobbade som lärare på skolan


  • Publicerad:
    2017-05-11 18:26