SYSTEMTRAKASSERIER. Under fredagen har flertalet personer från utlandet stoppats och frihetsberövats på väg in i Sverige – endast på grund av att de har för avsikt att besöka Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg.

Julian Bender från Der Dritte Weg nekades inresa i Sverige.

Under fredagsförmiddagen stoppades en grupp om fyra tyska medborgare på väg in i Sverige. En av dessa är Der Dritte Wegs Julian Bender och samtliga i sällskapet hålls fortfarande av polisen. Vad gäller två av dem så ska tullen ha angett att de hittat knivar eller något liknande i deras packning. Det är okänt med vilken motivering de övriga hålls kvar.

Det kan tilläggas att det inte är olagligt att ha knivar i sitt bagage.

Från Portugal stoppades också tre inbjudna demonstrationsdeltagare. Här ska man han angett att det är oklart ifall de ens får vistas i landet, trots att Portugal är med i Schengen och att portugisiska medborgare rent lagligt får resa fritt in och ut ur landet. Två av portugiserna ska vara släppta, med hot om att gripas igen ifall de deltar i Motståndsrörelsens demonstration.

Det finns dock i skrivande stund inga uppgifter om att de bussar från exempelvis Tyskland som massmedia har beskrivit som ”fulla med vänsterextremister” med syfte att begå brott har stoppats.

Uppdatering 30 September 09:20

Danska nationella stoppas av polis

Danska nationella stoppade av polis.

Nordfront följer utvecklingen.


  • Publicerad:
    2017-09-30 09:35