VECKANS FRÅGA. Hela 64 procent har utsatts för skoltrakasserier på grund av ”fel” åsikter. Det vanligaste är samtal med rektor eller lärare, men var tredje har också drabbats av sänkta betyg.

Förra veckan publicerade Nordfront en insändare från en ung läsare och sympatisör till Nordiska motståndsrörelsen om hur det är att vara ung och ha politiskt inkorrekta åsikter. Förutom en omfattande indoktrinering i skolan berättade ungdomen också hur man kan få problem om man har en annan uppfattning än lärarna, även när denna uppfattning är neutral.

Insändarskribenten berättar i artikeln att man kan bli bestraffad för ”felaktiga” åsikter bland annat genom att socialtjänsten kopplas in eller att man kan få sänkta betyg. En annan bestraffningsmetod vi vet förekommer är samtal med lärare och rektorer eller ”toleransprojekt” som ska lära dig att känna skuld för den du är.

Nordfront genomförde en undersökning för att ta reda på hur allvarligt detta är. Det har nu visat sig att en majoritet nationalister utsatts för trakasserier av skolan bara på grund av sina åsikter.

Om man tar bort alternativen där människor svarat att de inte var nationella under skoltiden eller att de har PK-åsikter, och enbart fokuserar på de som varit nationella under skoltiden, visar det sig att 64 procent av de svarande utsattes för repressiva åtgärder bara på grund av sina åsikter. Det mest vanliga var samtal med rektor eller lärare, men var tredje person bestraffades också med sänkta betyg.

Noterbart är även att de som inte drabbades klarade sig mer för att de ändrade sitt beteende snarare än att skolan tillät åsikter som stod utanför åsiktskorridoren. Med andra ord resulterar skolans förtryck i att människor tvingas ändra på sitt sätt att vara och tala fritt, vilket skulle kunna ses som ett hot mot den grundlagstadgade yttrandefriheten. Det skolorna gör är således brottsligt.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2017-02-06 13:30