VÄNSTEREXTREMISM Journalisten Christian Peterson filmar för tillfället en dokumentär om folkutbytet i Berlin. Grundaren av svenska AFA återpublicerar då ett inlägg på Twitter som uppmanar tyska vänsterextremister att leta rätt på journalisten.

Den nationalistiske opinionsbildaren och journalisten Christian Peterson befinner sig i skrivande stund i den tyska huvudstaden Berlin för att i samarbete med Alternative für Deutschland filma en dokumentär om det tyska folkutbytet.

I samband med detta tar grundaren bakom svenska AFA, Mathias Wåg, tillfället i akt återpublicera ett inlägg på Twitter (X) som uppmanar vänsterextremister i Berlin att söka upp journalisten. Exakt vad syftet ska vara med att ”söka upp” honom framkommer inte, men själv menar Peterson att det är en mer eller mindre direkt uppmaning till våld eftersom AFA är en väldigt farlig terrororganisation. I ett inlägg på Telegram kommenterar han Wågs indirekta uppmaning:

AFA-grundaren Mathias Våg sprider den tyska systerorganisations uppmaning till vänsterextremister att söka upp mig. I förlängningen är detta en uppmaning till våld då det rör sig om en mycket farlig terrororganisation.

Som de flesta redan vet har Våg en lång historia inom den vänsterextrema rörelsen och samarbetar än idag med AFA. Dels brukar han fotografera meningsmotståndare som senare hängs ut och utsätts för trakasserier. Men han har även uppmanat andra vänsterextremister att ansluta sig till terrorgruppen i flera texter i Tidningen Brand som han driver. Något som jag kommer att återkomma till i en kommande granskning.

Samtidigt som Aftonbladet anlitar Våg för att misskreditera oppositionella gömmer sig den politiska chefredaktören Anders Lindberg på en skyddad adress på Vendelsö, långt ifrån kaoset som han själv har skapat. Kanske dags att rikta fokus mot honom nu?

Nordfront har i början av förra året rapporterat om hur bland annat tyska vänsterextremister grovt misshandlat människor i Ungern under ”Ärans dag” som hålls till minne av de ungerska och tyska soldaternas kamp mot Röda Armén i slutet av andra världskriget.