TYSKLAND Tidigare i veckan fick AfD:s partiledare Tino Chrupalla skyndas till sjukhus efter att ha attackerats på ett valmöte i Bayern. Nu är det bekräftat att någon injicerade partiledaren med ett okänt gift.

Det var i onsdags som polisen grep två gärningsman som attackerade politikern Tino Chrupalla, som är en av Alternativ för Tysklands (AfD) två partiledare. Chrupalla ska ha kollapsat och förts till sjukhus akut.

Nu har tyska Junge Freiheit tagit del av läkarrapporten från sjukhuset i Inglostadt där Chrupalla lades in. Enligt den utsattes partiledaren för en  ”intramuskulär injektion” med en ”okänd substans” som gav symtom som illamående och huvudvärk.

I ”tysk” medströmsmedia beskrivs dock fortsatt Chrupallas kollaps som ett ”mysterium”. DW citerar Inglostadt-polisen som uppger att partiledaren haft ”ytlig rodnad samt svullnad på sin arm”, men nämner inget om att han injicerats med en substans.

”I dagsläget finns inga bevis för att herr Chrupalla ska ha attackerats”, skriver polisens i ett uttalandet. Man har dock inlett en förundersökning om misstänkt misshandel.