TYSKLAND En av Alternativ för Tysklands två högsta ledare har fått sina bankkonton nedstängda. Enligt Tino Chrupalla trakasserar banken honom på grund av hans politiska engagemang.

Det är AfD-toppen Tino Chrupalla, som är en av två partiledare för det invandringskritiska partiet och ledamot i tyska förbundsdagen, som nu gått ut med att han utsatts för politiska trakasserier från sin bank.

— På fredagen stängdes mitt konto ned av Postbank eftersom jag är medlem i Alternativ för Tyskland, sa Chrupalla i tysk TV under dagen.

Postbank ägs av bankjätten Deutsche Bank, som är en av Europas största internationella banker. Den tyska tidningen Die Welt har försökt få en kommentar från Postbanks talesperson, som hänvisar till ”banksekretessen” men vidhåller att banken har rätt att stänga ned vilka konton de vill utan att ange någon orsak.

Chrupalla, som växte upp i kommunistiska Östtyskland, säger att han och många andra upplever en ”déjà vu när det kommer till trakasserier och yttrandefrihet” och att ”inte länge kunna säga vad man vill”.

AfD:s popularitet har växt bland tyskarna de senaste månaderna och i flera opinionsundersökningar har partiet gått om det socialdemokratiska regeringspartiet. I somras vann man också regionvalet i Sonneberg i Thüringen, vilket innebar att AfD-kandidaten Robert Sesselmann blev regionens lantråd.