TYSKLAND En av Alternativ för Tysklands partiledare har skyndats till sjukhus efter att ha attackerats under ett valmöte. Men enligt tysk media är det fortsatt ”oklart vad som har hänt”.

En av Alternativ för Tysklands (AfD) partiledare, Tino Chrupalla, blev nyligen av med sina bankkonton på grund av sitt politiska engagemang. Nu har han dessutom attackerats i samband med ett valmöte i Bayern under onsdagen, skriver DW.

Enligt den nationalistiska tidningen Junge Freiheit finns uppgifter om att partiledaren attackerats med en spruta. Polis ska också ha hittat en spruta och dessutom gripit två misstänkta gärningsmän som pekades ut av Chrupalla innan han kollapsade.

Men medströmsmedia beskriver det som att Chrupalla plötsligt kollapsat under samtal med väljare. Man skriver att det är oklart huruvida partiledaren ”attackerats, fallit eller helt enkelt inte mår bra”.

Chrupalla ska ha hållits kvar på sjukhus över natten och sedan dess har inga uppdateringar kommit om partiledarens tillstånd.

Enligt Fria Tider har AfD:s andra partiledare Alice Weidel nyligen tvingats gå under jorden efter allvarliga hot mot hennes familj. Weidel skapade stora kontroverser nyligen när hon ifrågasatte att Chrupalla deltagit i ett ”firande” av den tyska kapitulationen under andra världskriget på ryska ambassaden.

— Att fira det egna landets nederlag tillsammans med en tidigare ockupationsmakt är något jag valde att inte göra, sa Weidel.