GOTLAND. En 18-årig svensk kvinna blev sexuellt ofredad av ägaren till pizzerian hon arbetade på. Förra månaden föll domen i fallet.

Ali Gahassani, 37, driver Gute pizzeria i Visby. Förra månaden dömdes han av Gotlands tingsrätt för sexuellt ofredande.

Offret var en kvinna som 2015 arbetade åt Gahassani och vid tidpunkten för de sexuella övergreppen var 18 år. I domen står följande om fallet:

[Kvinnan] har uppgett att Ali under den aktuella perioden flera gånger tagit henne på rumpan och vid i vart fall något tillfälle också på brösten (under hennes tröja). Vid ett tillfälle har han också tryckt sitt skrev mot hennes rumpa och tagit hennes hand och fört den till sitt skrev.

Tingsrätten anser att kvinnans beskrivning av gärningarna, som ägde rum mellan oktober och november 2015, är trovärdiga.

Det saknas anledning att inte fästa tilltro till målsägandena uppgifter. Det har sålunda inte framkommit något som ger vid handen att hon skulle ha misstagit sig eller lögnaktigt skulle ha lämnat de uppgifter hon har gjort. Hennes uppgifter är också klara och tydliga. Hon har dessutom i direkt anslutning till händelserna berättat om dem för personer i sin närmaste krets. Åtalet är genom detta styrkt och ska vinna bifall.

Som straff för brottet döms Gahassani att betala 7000 kr i skadestånd till den svenska kvinnan.

När Hela Gotland skriver om domen väljer man att kalla mannen för ”restaurangägare”. Ingenstans i artikeln framgår det att mannen är invandrare och att restaurangen är en pizzeria. Anledningen till detta är antagligen att Hela Gotland anser att alla restauranger är lika mycket värda och inte vill ge intrycket att vissa restauranger är mer otrygga arbetsplatser än andra.


  • Publicerad:
    2017-05-03 12:00