USA. En amerikansk vapenrättskämpe menade nyligen i en radiointervju att amerikanarna bör rikta sina vapen mot den totalitära regimen.

20140624-larrypratt-42-x600-1403648733

Larry Pratt är en försvarare av den amerikanska konstitutionen och dess andra tillägg som ger amerikanarna rätten att bära vapen för att kunna skydda sig mot korrupta ledare. Under en radiointervju med Roger Fredinburg menade han att folket bör rikta sina vapen mot politikerna nu.

— Konstitutionens andra tillägg utformades för människor precis som presidenten och hans administration, menade han bland annat under intervjun.

Pratt säger även att amerikanska medier inte behöver skapa uppståndelse kring hans uttalande, utan menar att civila vapen alltid varit till för att användas mot totalitära regimer.

— ja, våra vapen är i våra händer för människor som de i vår regering just nu, som tror att de kan förtrycka oss, vi har något att visa dem, varnar han.

Redan tidigare i år gjorde han klart för anti-vapen lobbyn att grundlagen inte är till för hobbybruk utan att den stiftades för att skydda det amerikanska folket.

— Andra tillägget handlar inte om jakt, det handlar inte om skytte – det handlar om demokrater som vill ta våra rättigheter, sade han då.

Larry Pratt uppges ha anknytningar till den nationella rörelsen i USA, trots det har han fortfarande inflytande i politiken som förs av republikanerna.


En del av intervjun som laddats upp av vänsterorganisationen ”Right wing watch”.

Källa:
Gun lobbyist courted by Ted Cruz calls for Obama’s assassination


  • Publicerad:
    2015-06-05 21:25