UTRIKES. En 29-årig man har gripits misstänkt för att ha planerat en terrorattack genom ett ”lastbilsdåd” vid en skridskobana i den tyska staden Karlsruhe.

Genom samarbete mellan brittisk och tysk polis har man lyckats avvärja ett planerat terrordock under julfirandet i Tyskland. Detta efter att en 29-årig IS-anhängare, ”Dasbar W”, planerade att utföra ett så kallat lastbilsdåd vid en skridskobana i staden Karlsruhe.

Den 29-årige mannen, som ska vara medlem i terrorgruppen IS och som bland annat varit i Irak för att få vapenutbildning, hade planerat att han skulle preja ner människor med en lastbil och han ska ha försökt få jobb som lastbilsförare för att kunna utföra dådet.

— Den anklagade, Dasbar W., är starkt misstänkt för att ha stöttat och varit medlem i IS, säger åklagaren i ett uttalande.

Förra året dödades 12 människor i ett terrordåd mot en julmarknad i Berlin och nu har flera europeiska länder höjt sin beredskap av rädsla för nya terrorattacker under julen. USA utfärdade nyligen en varning till medborgare som planerar att besöka Europa under julen. Resevarningen gäller till och med den 31 januari.

Källa:
’ISIS-linked’ man suspected of plotting car-ramming attack detained in Germany


  • Publicerad:
    2017-12-22 12:20