INRIKES. Advokatsamfundets kontroversiella generalsekreterare Anne Ramberg kommer att gå i pension i augusti 2019 och Advokatsamfundet meddelar nu att man söker hennes efterträdare.

Under veckan stod det klart att Advokatsamfundets kontroversiella generalsekreterare Anne Ramberg kommer att gå i pension och därför söker Advokatsamfundet nu hennes efterträdare. Ramberg har haft jobbet sedan år 2000 och när hon slutar kommer hon alltså att ha varit Sveriges advokatsamfunds generalsekreterare i 19 år.

Ramberg har under sin tid som generalsekreterare gjort en hel del kontroversiella uttalanden som riktats mot svenska invandringskritiker. Bland annat har hon kallat de som gjort motstånd mot massinvandringen för ”bruna råttor”, ett uttalande som tvingade Advokatsamfundets styrelse att ta avstånd från hennes språkbruk.

Vidare har Ramberg även uppmanat till brottsliga handlingar, när det kommer till att främja massinvandringen. Det var efter den fällande domen mot SVT-reportern Fredrik Önnevall om människosmuggling som generalsekreteraren kallade brottet för ”civil olydnad” och att detta är något som ”ibland krävs”.

Ramberg har även varit med och skapat de infiltrerade samfunden Hilda och Ruben, som har som ambition att öka antalet kvinnor inom rättsväsendet. Genom dessa kan de på olika sätt arbeta med att sprida rätt så kallad värdegrund.

Hildary är namnet på en lunchklubb med månatliga möten för Hildas medlemmar och andra kvinnliga jurister. På hemsidan radas en mängd föreläsare upp, bland andra den före detta socialdemokratiska justitieministern Thomas Bodström, biskop Caroline Krook, polisbossen Carin Götblad, radikalfeministen Gudrun Schyman, EU- kommissionären Cecilia Malmström (L) och juridikforskaren Laura Carlson.

Källa:
Advokatsamfundet söker generalsekreterare


  • Publicerad:
    2018-05-18 08:55