KVETCHANDE. Den tidigare generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund beklagar sin knapra uppväxt. Oxfilé var inte vardagsmat, och modern brukade promenera till och från NK.

Anne Ramberg.

I en intervju med Aftonbladet – som Fria Tider kallar en  ”inställsam” intervju med vänsterprofilen Åsa Linderborg – talar vänsterextremisten Anne Ramberg, före detta generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund, ut om hur hennes uppväxt på Östermalm i Stockholm inte alltid var så lätt.

— När pappa hade varit i Finland kom han hem med oxfilé, för det kostade nästan ingenting där, då var det liksom fest, suckar Anne Ramberg när hon drar sig till minnes de tuffa uppväxtåren, enligt Fria Tider.

— Vi hade ju alltid mat, men vi levde verkligen inte i något överflöd. Jag fick aldrig sådana där Mantovani-skor eller den där Bogner Wagner-jackan som andra hade. Mamma gick ju alltid när hon skulle gå till NK, hon tog aldrig spårvagnen i onödan, säger hon till Linderborg.

I intervjun, som genomförts på Anne Rambergs sommarställe som består av tre hus och 52 tunnland försöker vänsterjournalisten Åsa Linderborg reda ut varifrån den 67-åriga PK-profilens ”civilkurage” kommer, skriver Fria Tider.

Bland annat berättar Ramberg om hur hon i tonåren ”etablerade kontakt” med en tio år äldre arabisk man. Modern lyckades dock avskräcka mannen genom att duka fram ”fem lager av bestick och glas och servetter” när han kom på besök för att äta söndagsmiddag i våningen. Därefter syntes den ”stackars libanesen” inte till mer, berättar Anne Ramberg.

Myshögerdebattören Jan Sjunnesson hånar på Twitter Anne Ramberg och skriver att han skänker henne en extra tanke till henne och hennes familj, för det är kämpigt att bo på Östermalm, och man får offra mycket om man vill bo där.


  • Publicerad:
    2020-08-20 17:45